Hvis du ikke har lyst til at høre på "skrivedamens klapren" ,
kan du slå hende fra nederst på siden

40 år med tekstbehandling - næsten

Denne "beretning" opstod på en lidt sjov måde, idet jeg i mine gemmer fandt en gammel manual til en gammel tekstbehandlingsmaskine. Dette nævnte jeg en dag i telefonen over for en af mine gamle ansatte fra ATP-huset, som jeg stadig har kontakt med, hvortil hun svarede, at den maskine havde hun og hendes barnebarn netop set på Teknisk Museum i Helsingør. Vi talte lidt om gamle dage, og om Teknisk Museum mon havde sådan en manual.

Et par dage senere ringede jeg til museet og spurgte, om de var interesseret i at få manualen, hvilket de bestemt var. Samtalen udviklede sig på en sådan måde, at jeg satte mig ned og skrev "40 år med tekstbehandling - næsten".

I første omgang blev den kun sendt som en slags rapport til museet, som ville opbevare den på deres bibliotek sammen med de gamle manualer, men i løbet af et halvt års tid rettede museet henvendelse til mig og spurgte, om de måtte bruge rapporten i deres årskrift for 2001, hvilket jeg naturligvis gav tilladelse til.

Jeg nævnte overfor herren, der ringede fra museet, at der jo var mange andre, der havde nogenlunde den samme erindring/erfaring med "tekstbehandling i 40 år" som jeg.
"Ja," var hans svar, "men de har ikke skrevet det ned!"

Du kan læse rapporten - og se lidt billeder fra "de gode gamle dage" på de følgende sider.

 


Til toppen af siden


"Hjem"