Vil du klappe en tiger eller snakke med en gepard ?

Hvis du ikke har lyst til at høre melodien "Vincent",
mens du læser, kan du slå den fra nederst på siden

Ved mit sidste halvårlige besøg hos min tandlæge så jeg et fint certifikat hænge i hans venteværelse. Normalt plejer jeg at indlede "eftersynet" med at sige, at jeg ikke bryder mig om tandlæger, men når nu det ikke kan være andet - - -

Herefter vi plejer vi at tale lidt om vor store fælles passion: katte indtil "eftersynet" ikke kan udsættes længere og samtalen bliver lidt ensidig, idet det jo er vanskeligt, at give sit besyv med, når man sidder der med åben mund!

Nå, tandlægen er nu flink nok og kan ikke gøre for, at jeg i mine meget unge dage havde en mindre god oplevelse med en tandlæge. Men ved mit sidste besøg måtte jeg først lige spørge, hvad det var for et fint certifikat, der hang i hans venteværelse, hvorefter jeg blot kunne lukke munden op og lytte!

Certifikatet var et adoptionsbevis på en gepard-killing, Fluffy, som Arne - tandlægen - og hans kone Lotte havde adopteret. Den bor i Syd Afrika, nærmere betegnet på Cango Wildlife Ranch, og til trods for "ingen huller" blev "eftersynet" lidt længere end normalt, idet Arne viste mig billeder af den søde "mis" og fortalte en masse spændende ting om Cango Wildlife Ranch og det store arbejde, de gør dér med bevaring af blandt andet geparden og andre truede dyr.

Cango Wildlife Ranch blev startet som en krokodille farm i 1977, hvorefter Andrew og Glenn Eriksen købte den og fokuserede driften på bevarelse af truede dyr.

Ranchen, der udelukkende drives ved hjælp af private sponsorater, er i dag en stor turistattraktion og blandt verdens 5 bedste steder for opdræt af geparder.

Alt dette - og meget mere - kan der læses om på Cango Wildlife Ranch's hjemmeside her.

Da jeg gik ud af døren sagde Arne, at for resten skulle han og hans kone i løbet af kort tid til Syd Afrika for at holde ferie (se hvordan, her), hvor de blandt andet ville få mulighed for at besøge deres gepard. Det lød meget spændende, og Arne lovede, at han ville "prale" af sine oplevelser og vise billeder fra besøget, næste gang vi sås.

Selvom der er godt et par måneder til, jeg igen skal til "eftersyn" hos Arne, har jeg allerede nu set alle de dejlige billeder fra deres ferie. Jeg har også fået lov til at offentlige gøre en del af dem her på min hjemmeside.

Der var mange meget flotte billeder - ja, faktisk flere hundrede, og det var meget, meget svært at vælge, hvilke jeg ville bruge her på min side.

Nedenfor kan du vælge at se billeder af Fluffy - og Arne og Lotte, eller de meget flotte, hvide bengalske tigere, der også bor på Cango Wildlife Ranch samt lidt andre billeder fra deres ferie.

Mange tak til Arne og Lotte fordi de ville dele deres eventyrlige oplevelse med mig.

Efter at havde set de smukke dyr og de dejlige forhold de har på Cango Wildlife Ranch har jeg naturligvis meldt mig ind i The Cheetah Conservation Foundation.

Her kan du støtte med bidrag fra godt hundrede kroner pr. år til hvad du mener, din pengepung kan holde til - og så får du bl.a. dette til at pryde din væg, et nyhedsbrev flere gange om året m.m. !

Du kan også se, hvordan du adoptere en gepard, en tiger, en vild hund eller måske et andet truet dyr.

Rigtig god tur blandt geparder, tigre m.m.

Links til Arne og Lottes feriebilleder nedenfor.

Venlig hilsen Ellen-Sofie, web-masterinde

24. april 2005

 

Ankomst

"Fluffy"
en gepard

"Fluffy's" 1-års fødselsdag

Tigre

Inden afrejse


Til toppen af siden

"Hjem"