Lidt om kunstneren,
der har tegnet min forside

Hvis du ikke har lyst til at høre melodien "I am Sailing", mens du læser,
kan du slå den fra nederst på siden

Claus Gress lærte jeg at kende ved en tilfældighed, idet jeg en dag så en af hans smukke akvareller hænge hos et familiemedlem og spurgte, hvem der havde malet det, hvortil der blev svaret, at det var "vores lokale kunstner m.m.", og at han forresten boede lige i nærheden.

En dag møder jeg ham hos den lokale købmand og siger: "at ved lejlighed skal jeg have dig til at tegne vores gamle hus".
Det var han straks interesseret i, og i løbet af en halv time stod han i vores have og tog den første skitse til den smukke akvarel, der nu hænger i stuen, og som danner grundlag for billedet på forsiden til denne hjemmeside.

Et par år senere - da jeg havde taget mig sammen til at få udgivet min bog - manglede jeg nogle illustrationer samt en omslagstegning. Dem bad jeg ham om at lave, hvilket han gjorde til min fulde tilfredshed.
Enkelte af tegningerne er endda så vellignende, at man skulle tro, han "havde været der dengang", da tingene skete - og det til trods for, at han kun fik få stikord til udarbejdelse af hver tegning - og altså ikke havde læst mig bog, hvor der er langt flere detaljer.

Et par eksempler på hans tegninger, der pryder min bog, kan ses her.

Billederne i margenen kan ses i større størrelse her.

Spurvelys eget julekort - tegnet af Claus Gress - kan ses her


Til toppen af siden

"Hjem"