Hvis du ikke har lyst til at høre melodien "Fernando", mens du læser, kan du slå den fra nederst på siden.

Da jeg ledte efter en særlig gave til min mands 70 år fødselsdag fandt jeg en annonce i vor lokale avis fra en keramiker, der byggede "små huse". Der var den: ideen til en speciel gave: En "kopi" af vores gamle hus.
Jeg kontaktede keramikeren og bestilte en "kopi af Spurvely".
Keramikeren bad naturligvis om fotos og forklaring på, hvordan huset så ud, farver, hvor døre og vinduer var placeret o.s.v. o.s.v.

Jeg fandt flere fotos, jeg havde taget gennem årene, og sendte dem til hende. Men for at være sikker på, at vinduer og døre og al bindingsværket blev placeret de rigtige steder, måtte jeg foretage en masse opmålinger og tage en masse notater for at kunne oplyse, hvordan og hvor døre, vinduer og bindingsværk var placeret. Jeg brugte faktisk næsten en hel dag med at måle og tegne og følte mig næsten som en hel arkitekt, for det var helt umuligt at tage et foto af østgavlen, så jeg var nødt til at "tegne en kopi" af den.
Østgavlen vender ud mod vejen ca. 4-5 meter væk og ca. 3 meter fra huset står nogle meget høje grantræer (Du kan se træerne til venstre på tegningen på "Hjem"-siden), og da vi er temmelig glade for de træer, syntes vi ikke de skulle fældes, blot for at jeg kunne komme til at tage et fotografi eller to af gavlen.
Så jeg gik "rundt om huset" - som nævnt næsten en hel dag - bevæbnet med tommestok, notesblok og blyant.

Resultatet af min "gåen rundt" blev en mappe fyldt med fotos og notater om alt muligt, som jeg kunne komme i tanker om, at keramikeren havde brug for for at kunne lave modellen så nøjagtig som muligt.

Du kan se billeder af keramik-huset her.

Vi synes, det er et meget flot og meget detaljeret arbejde, selv nogle af blomsterne, der gror langs med huset, har hun fået med, og den lille sorte plet tæt ved vinduet til højre på billedet "Huset set fra nordvest" er der også. Den sorte plet er udluftnings-risten fra emhætten i køkkenet, og den lille grå firkant til venstre for døren på fotografierne med bl.a. kattene er en lille kasse, der indeholder senderne til vore udendørs vejrstationer.

Hvis du ser nøje på vinduerne, vil du bemærke, at nogle af ruderne ser blå ud og andre ser gule ud. Det er fordi nogle af vinduerne er "åbne", så vi kan sætte lys i huset - fyrfadslys eller små pærer - og lyset kan skinne ud af vinduerne.

Huset står et central sted i vores dagligstue, og vi glæder os dagligt over det. Det er bygget af Hanne, Radbjerg-Keramik.
Du kan finde hendes hjemmeside her.

Så hvis du skulle mangle en smuk eller speciel gave til en særlig lejlighed, så er jeg sikker på hun vil lave den til dig helt efter dit ønske, og hun laver mange andre smukke ting end lige en "kopi af dit hus".

Du finder hendes mail-adresse, telefonnummer, postadresse m.v. på hendes hjemmeside.

29-01-2006


Til toppen af siden


"Hjem"