25. maj 2006

Læs om alle missernes fine "blinkies" her

Lildus fortæller:

Hvis du ikke bryder dig om, at Lildus spinder, mens du læser,
kan du få ham til at tie stille nederst på siden

Hej - jeg hedder Lildus - og hvis du vil vide, hvor jeg kommer fra, synes jeg du skal læse lidt om min "gamle far" her, men jeg har boet her på Spurvely siden den 8. september 2006.

Jeg kan ikke rigtig huske, hvorfor jeg var "løbet hjemmefra" og var endt i Spurvelys have, men her var i hvert fald hyggeligt at være og masser af mad hver dag, mad som mor satte ud til Dusse-Far, hvis han skulle komme tilbage.

Jeg så Mor hver dag, når hun kom ud med maden, men i starten ville jeg slet ikke snakke med hende og løb min vej, når hun kom. Sommetider så hun mig slet ikke, for jeg var nemlig flyttet ind i et hul i hækken ud mod vejen. Hækken er meget bred, og der er et hul helt nede ved jorden - næsten som en hel lille hule - lige ved siden af en stor grusbunke med en presenning over. Gruset er beregnet til misse toilettet omme i Misselandsbyen, og Mor har lagt en presenning over, for at fremmede misser ikke skal bruge det til toilet. Jeg kunne sagtens ligge derinde i "hæk-hulen" og gemme mig uden at hun så det, og sommetider sov jeg der også om natten for det var sommer og ikke spor koldt at ligge der, men jeg sov også en gang imellem ovre i garagen eller i det gamle legehus.

Mor fandt selvfølgelig ud af, at jeg boede der i "hæk-hulen", for en morgen så hun at jeg kom ud af hulen og kravlede op og satte mig på toppen af grusbunken og ventede på, at hun skulle servere maden. Det var nu lidt irriterende, at hun havde lagt den presenning over gruset, for det havde været dejligt at bruge til toilet, men jeg satte mig bare under det store træ i stedet for - du kan se billeder af det her - og bagefter gik jeg over og spiste maden.

I begyndelsen brød jeg mig ikke om, at Mor var i nærheden når jeg spiste, men der gik ikke ret lang tid, før jeg fandt ud af, at det var smadderhyggeligt at spise, mens Mor sad på bænken lige ved siden af, og bagefter legede jeg med den snor med en "mus" i den ene ende, som hun havde taget med ud, men jeg flyttede mig hver gang, hun prøvede at røre ved mig.

Jeg boede i "hæk-hulen" i ca. en måned, sommetider gik jeg også om ved Misselandsbyen og snakkede med alle misserne, der var derinde eller legede med sommerfuglene ude på græsplænen.

Til sidst var jeg slet ikke bange for Mor mere og kom løbende når hun kaldte "Lildus-Lildus, der er mad", for så vidste jeg, at vi skulle lege med snoren, når jeg havde spist maden. Mor prøvede tit at ae mig, og sommetider rørte hun mig en lille smule ovenpå hovedet og det var faktisk meget rart.

Den 8. september 2006 havde Mor travlt med noget inde i huset - hun lavede saft, sådan noget som mennesker godt kan lide at drikke, så hun blev ikke ret længe ude hos mig for at lege med snoren, og da hun ville gå ind i huset igen, sad jeg på trappestenen lige foran hoveddøren for jeg ville prøve at fange musen i snoren én gang til, og da hun så lukkede døren op sagde hun: "Du må da gerne komme med ind i huset", og så gik jeg bare lige ind i gangen og hen til døren ind til stuen, for der kunne jeg mærke, at alle de andre misser var.

De første par dage boede jeg oppe på et værelse på første sal, som mor kalder "Ullerens værelse", det var godt nok lidt kedeligt, men mor kom tit op og så til mig og legede med mig og sørgede for, at der var mad og vand. Alle de andre misser, der bor her i huset, kunne jo mærke, at jeg var kommet ind i huset, så de kom op for at se til mig, for mor havde nemlig sat døren på krog sådan, at der var en lille sprække jeg kunne se ud af, og jeg kunne sagtens stikke poten ud af sprækken og lege med dem.

Da der var gået et par dage tog mor mig med ned i stuen, hvor alle de andre misser var, og viste mig, hvordan jeg kunne komme ud i Misselandsbyen. Ih, hvor var det altså sjovt. Alle de andre misser var så søde ved mig og ville gerne lege selv Missemor og Gråmis, der ellers ikke gider lege ret meget mere, men jeg kunne nu bedst lide at lege med Garfield. Han er ellers den ældste mis her på Spurvely, men vi havde det så sjovt, når vi legede ude i Misselandsbyen.

I dag er det mest Buster jeg leger med, men han er heller ikke ret meget ældre end jeg, og vi har det så sjovt i den legetunnel som ligger inde i stuen. I stuen er der en masse forskellige steder, hvor misser må sove, og jeg kan næsten slå helt krølle på mig selv, når jeg ligger og hygger i en af stolene.

Inde på kontoret er der også dejligt at være, der er så mange spændende ting på mors skrivebord, men hun bliver lidt sur, hvis jeg vil lege med noget af det, jeg kan ellers godt nå det, der ligger allerinderst i et lille skuffedarium med ind/ud-kasser og det er også sjovt at hjælpe hende med at få papiret ud af farveprinteren.

Jeg er så glad for at jeg gik med ind i huset, for her er bare så dejligt at være, og det er hundrede gange bedre at bo her inde end ude i "hæk-hulen", tænk hvis jeg skulle ha' boet derude i al det regnvejr vi har haft i vinter, det ville ikke ha' været rart.
Og så er jeg blevet mors "sovedyr", det plejede Lotte ellers at være, det vil sige, det er hun stadigvæk, så sommetider er der næsten ikke plads til mor i sengen, for når det bliver aften plejer Lotte gerne at gå op på første sal for at sove i "misseværelset", og når jeg så kan mærke, at Mor er ved at gå i seng, så beder jeg om at komme ud i gangen, hvor jeg sætter mig på 5. eller 6. trappetrin og venter på at hun kommer.
Sommetider varer det lidt længe inden hun kommer, men så siger jeg altså "mjaww" ved døren ind til kontoret, og så varer det ikke så længe inden hun kommer, og så går vi op ovenpå sammen. Sommetider har Lotte allerede lagt sig til at sove ovenpå mors dyne, men hun hopper ned, når hun ser vi kommer og så spiser Lotte og jeg lidt mad sammen ude på gangen, mens mor går i seng og begynder at læse i en bog eller i et blad.
Mor plejer som regel at lade døren stå åben ud til gangen, og så har Lotte og jeg fundet på vores helt specielle måde, at gå i seng på. Når vi har spist lidt af maden går Lotte først ind i soveværelset og lukker døren efter sig, det vil sige hun skubber den så meget i, at der lige er en åbning, så jeg kan komme ind i soveværelset også, og så hopper vi begge to op på mors dyne og lægger os til at sove.
Mor brokker sig ganske vist sommetider lidt over, at hun næsten ikke kan være der og skubber os ned på gulvet igen, men så venter vi bare til hun er faldet i søvn, så hopper vi derop igen, og så mærker hun det slet ikke - ha ha - Lotte lægger sig nede i benenden og jeg lægger mig sådan, at jeg hele tiden kan mærke, at mor er der, og det er så dejligt, hvis hun holder mig lidt i poten eller lægger en arm rundt omkring mig.

Men jeg synes det er underligt, at Lotte har fundet ud af at lukke døren, men det gør hun altid, også om sommeren - har Mor fortalt mig - hvor der sommetider kan være meget varmt i soveværelset, og hvor Mor og Far gerne vil have døren stående åben ud til gangen for at få lidt gennemtræk - nå, det har jeg jo slet ikke oplevet endnu for jeg er ikke så gammel, men det gør ingenting, og jeg elsker at sove ved siden af mor om natten, så det er godt at døren ind til soveværelset binder lidt, så Lotte ikke kan lukke den helt.

Nå - jeg har ikke tid til at skrive mere om mig selv lige nu, for jeg skal ud i huset for at se hvor Buster har gemt sig, men jeg vil slutte med at fortælle, at Mor tit siger, at det var dejligt, at Dusse-Far "efterlod" sådan én som mig, når nu han blev væk sidste sommer - - -

Mange bløde missehilsner fra Lildus.

© Lildus, februar 2007

Mjiiww !
 Hvis du vil tilbage til Missernes sider, så klik på mig


Til toppen af siden


"Hjem"