Lidt om min

Hvis du ikke har lyst til at høre melodien "Mississippi",
mens du læser, kan du slå den fra nederst på siden

Der findes en masse smarte programmer, hvor man blot ved at taste måned og år kan få genereret en kalender. Nogle programmer har også forskellige designs, mulighed for at indsætte egne billeder o.s.v. o.s.v., men det var ikke "nok" for mig, så jeg valgte, at lave mit eget design i Microsoft Word, det var nok en lidt mere tidkrævende metode end de "smarte" programmer, men så kunne jeg selv bestemme, hvordan den skulle se ud - - næsten. Derfor er alle mine missekalendere fremstillet i Word, hvor jeg har brugt tabeller til selve kalenderdagene og derefter har udfyldt den resterende plads i et A4-dokument med eget design.
Forsiden på de sidste 6 års kalendere samt en enkelt måned pr. år, der viser det gennemgående design for året, kan ses her.

For en del år siden, dengang det var almindeligt, at man fik den ene flotte kalender efter den anden - gratis - hvis man bare havde gjort sig en smule fortjent til at komme på et firmas kalenderliste, fik jeg gennem nogle år en spiralkalender fra et el-firma, der nederst på hver dato indeholdt en lille oplysning om den pågældende dato f.eks. historiske begivenheder eller små sjove anekdoter med tilknytning til den enkelte dato.
Disse oplysninger syntes jeg var sjove og interessante, så derfor besluttede jeg, at min missekalender også skulle have en eller anden form for oplysning, der måske kunne være interessant at læse for modtagerne, men af pladshensyn valgte jeg at fremstille et bilag til kalenderen, der blev sat ind i kalenderen efter december måned.

Kalenderen for 2002 indeholdt således 5 sider oplysninger om Misselandsbyens huse samt de misser, der på daværende tidspunkt var beboere i Landsbyen.

Kalenderen for 2003 indeholdt 14 sider bilag, som jeg kaldte "Tanker omkring en kalender, tidsregning - - og lidt mere", hvor jeg fortalte om kalendere gennem tiderne. "Tankerne" startede med den babylonske kalender ca. 6000 år før Kristus og sluttede med et Kumbel citat:
"Når klokken er 11 i Danmark, er den 5 i USA, 10 i London, og 17 i Kina, og 13 omkring Moskva.
Hvor er vi danske et udvalgt folk, at vi netop er født i selve det lille, velsignede land, hvor klokken er 11, når den er 11!"
Oplysningerne i bilaget stammede dels fra Internettet, dels fra foredrag jeg gennem årene har holdt i bl.a. radioamatørkredse.

Kalenderen for 2004 indeholdt 12 siders "Horoskop for katte" én side for hvert stjernetegn. Horoskoperne er fundet på Shebas hjemmeside under detaljeret horoskop.
Et eksempel kan ses her.
Da en af mine gode venner imidlertid gav udtryk for, at han manglede markering for månens faser, lavede jeg nogle særudgaver af kalenderen for 2004, hvor jeg markerede datoerne for ny/fuld-måne samt første/sidste kvarter/på selve kalenderen samt fremstillede et særligt kvartalsinddelt ekstrabilag med dagens længde, af/tiltaget med, dagens navn, dagens nr./rest, måne op/ned, måne fuld/ny/første/sidste kvarter samt en forklaring på dagens navn. Dette ekstrabilag gjorde stor lykke.
Januar kvartal kan ses her.

Kalenderen for 2005 inderholdt 10 sider tillæg, det var en liste over flagdage i Danmark samt regler for flagning.

Kalenderen for 2006 indeholdt 3 sider tillæg "Hvorfor månederne hedder, det de hedder", de første fire måneder kan ses her.

Kalenderen for 2007 indeholdt 7 sider tillæg "Lidt om stormfloder". Ideen til dette indlæg fik jeg fordi dele af Danmark, bl.a. Lolland, blev ramt af en stormflod lige da jeg var begyndt at arbejde med fremstillingen af 2007-kalenderen.

Det er kun måneds-kalender-udgaven, der indeholder de ovennævte bilag.

For fem år siden - nemlig for året 2002 - fremstillede jeg også en ugekalender til eget brug som jeg kaldte "Stemninger fra Spurvely", hvor jeg brugte egne fotos taget gennem nogle år. Motiverne var Spurvely, haven, staudebedet, "mine" fugle, køkkenhaven o.s.v. o.s.v., således at billederne passede til årstiden.
Det er jo et lidt større arbejde at fremstille en kalender med mere end 50 sider end en med 12, men fra 2006 fik jeg igen lyst til at lave en ugekalender, hvor jeg bl.a. kunne påføre forskellige mærkedage f.eks. fødselsdage for familie, venner, bekendte m.m.
Undervejs i processen med fremstilling af min egen "private" ugekalender med billeder af mine misser i forskellige søde/sjove situationer, fik jeg imidlertid den ide, at et "par-tre-stykker" af mine meget gode venner måske også var interesseret i sådan én.
Det var de, og så gik der jo "sport" i at lave en rigtig personlig kalender til hver enkelt, så det gjorde jeg. Jeg havde samlet en del billeder af deres misser (samt en enkelt hund), så de fik deres egen personlige kalender.
De gjorde stor lykke - og en af vennerne bad endda om at "købe en ekstra til svigermor", fordi svigermors kat også var kommet med på en af ugerne.
Du kan se eksempler på uger for 2006 og 2007 her.

Igennem et par år har jeg fået flere gode WEB-venner, bl.a. via en Incredimail-gruppe i USA, så for 2007 fremstillede jeg også en USA-udgave og en Canada-udgave af ugekalenderen, som jeg sendte til "særlige udvalget". Det voldte dog lidt problenmer, at få USAs og Canadas specielle helligdage på plads, men med gode venners hjælp lykkedes det.
Du kan se ekslempler på min USA og Canada udgave her.

Udover de "personlige" ugekalendere fremstillede jeg også for 2007 en måneds "hunde-kalender" til min meget søde og hjælpsomme nabo med billeder af hans søde hund.
Du kan se et eksempel her:

Jeg har efterhånden en liste på 34 personer, der får mine Missekalendere, og en sjov lille episode udspandt sig, da jeg - ca. 14 dage før jul i 2005 - gik over vejen til vores flinke nabo med den nye kalender.
"Ih! Så bliver Rasmine sandelig glad!" udbrød nabokonen, da hun så mig stå med kuverten med kalenderen. Det viste sig nemlig at Rasmine - naboens barnebarn - havde lokket forrige årskalender fra sin morfar og mormor, og nu stod der på barnebarnets ønskeseddel til jul: "En missekalender fra damen nede ved morfar" - hvem kan stå for det, så de fik naturligvis en ekstra kalender. Efter jul modtog jeg det sødeste brev fra Rasmine, hvor hun sagde tak for kalenderen og skrev, at hun allerbedst kunne lide missen Lotte.

Jeg har endnu ikke taget stilling til motiverne til næste års kalender, men jeg skal nok finde på noget - - - -.

Venlig hilsen Fie/"kalenderfabrikant"

Ajourført 23/2-2007

Mjiiww !
 Hvis du vil tilbage til Missernes sider, så klik på mig

Retur til
Lidt om mig


Til toppen af siden

"Hjem"