Misselandsbyen

Hvis du kilder mig under en forpote, kan du se billeder af landsbyen
Hvis du kilder mig under en bagpote, kan du se billeder af missehusene

Hvis du ikke har lyst til at høre melodien "It Never Rains in Southern California",
 mens du læser, kan du slå den fra nederst på siden

Hvorfor bygge en Misselandsby ?

I løbet de første 5-6 år min mand og jeg boede på Spurvely, havde vi ca. 6-8 udendørs-katte, der mere eller mindre "hørte til" her. Nogle var her i en kort periode, inden de forsvandt og, enten er de gået tilbage, hvor de kom fra eller, de er blevet trafikdræbt på vejen eller er kommet i karambolage med landmændenes store landsbrugsmaskiner under deres i forsøg på at fange musene ude på markerne!
Andre kom og var her i lang tid, nogle er her endnu, andre ikke. Der kan læses om de fleste under Missernes sider eller Dem ved Regnbuen.

MEN - da jeg, efter at ha' begravet ca. 3-4 katte, som ikke var "rigtig meget vores", som kan være sindsoprivende nok, måtte "skrabe" min store, flotte, sorte hankat Panterbarnet op ude på vejen, besluttede jeg, at når jeg fik økonomisk mulighed for det, ville jeg bygge en løbegård til de katte, vi havde tilbage, så jeg aldrig mere skulle udsættes for en lignende oplevelse!

Den mulighed fik jeg, da jeg i forbindelse med min 60-års fødselsdag fik udbetalt mine "indefrosne dyrtidsportioner". Jeg kontaktede derfor LarsenByg i Horslunde, fortalte hvor stort et beløb, jeg ville ofre på sagen, og bad dem gå i gang med byggeriet.

Min mand og jeg havde på forhånd udvalgt den "nederste græsplæne" til at være byggegrund for løbegården. For det første brugte vi meget sjældent den del af græsplænen (grunden er jo stor, godt 2.100 m ²), dernæst fordi løbegården på den side af huset ses mindst og ikke ødelægger indkørsel, adgang til huset eller på anden vis skæmmer husets udseende.

Mike - indehaveren af LarsenByg - kom, målte, tegnede og gav et forslag både med hensyn til løbegårdens udseende samt pris. Dette forslag accepterede jeg uden de store ændringer. Mike gik herefter - sammen med sin broder Dave samt sin kone "fru Larsen" - i gang med arbejdet. "Fruen" udførte bl.a. det meste malerarbejde af stolper, overliggere m.m.
Arbejdet blev udført i perioden 6. - 11. august 2001 og blev udført til vor fulde tilfredshed!

Løbegården, der er på 80 m², blev derefter døbt "Misselandsbyen", og Missely-huset, der siden 18. juli 1998 havde stået ved køkkendøren, blev flyttet om i Misselandsbyen på et "fundament", en dør, der var blevet til overs, da vi fik isat en ny rulleport i garagen.

Derefter gik jeg i gang med opsætning af 9 sidde-sove-hygge-hylder på stolperne på den nederste "gavl" i landsbyen samt den ene side. Da jeg, efter at have opsat hylderne, der blev tilskåret af store krydsfinerplader, havde en del "stumper" til rest, der ikke kunne nå fra en stolpe til en anden, fik jeg ideen til bygning af de 3 missehuse, Tubber-Bo, The-Pyh-Huset og Gråmmerhus.
Jeg fik faktisk anvendt samtlige "stumper", det eneste der blev til rest, var "misseansigterne", der udgør indgangene i de tre huse, hvoraf jeg dog brugte de yderste ca. 10 cm. til dørkarm i Ullers Minde eller Uller Bo, som det hed i starten.
Disse tre huse står på hver sit "fundament" bestående af en plasticpalle.
Det tog fra den 30. august til den 10. september 2001 at designe, bygge og male de tre huse. Efter at de var blevet anbragt i landsbyen, blev der den 20. september påmonteret "vinduer med blomster i" på siderne af husene!

Ullers Minde hed som nævnt først Uller Bo, men da Ulleren desværre døde kort tid efter, at huset var færdigt, blev det omdøbt til Ullers Minde. Det er bygget af ca. 80 år gamle gulvbrædder m.m. fra renoveringen af Spurvely i 1996, samt andre "forhåndenværende stumper" af bjælker, gulv- og loftsbrædder, det eneste jeg var nødt til at anskaffe var en rød tag/trempel metalplade til tag.
Ullers Minde har fundament af to paller, hvorved der opstod en lille smal terrasse foran selve huset.
Det tog fra den 25. september til den 16. oktober 2001 at designe, bygge og male Ullers Minde. Da huset den 30. november 2001 fik navneforandring, vendte jeg blot navneskjoldet og malede nyt navn på bagsiden.

Missely, der blev bygget allerede i 1998 og som stod ved køkkendøren indtil Misselandsbyen var færdig, blev fremstillet af rester fra træplader, stolper m.v., der var blevet til overs, da vi fik sat sider på "stakladen", så det blev et lukket udhus.
Det tog fra den 26. juni til den 17. juli at designe, bygge og male Missely - og det har to skorstene - ligesom Spurvely!

Inventaret i Misselandsbyen består i dag af 5 huse med 7 lejligheder med Egetæpper på gulvene, 14 sidde-sove-hygge-hylder, en Kronborgbænk med en skumgummimadras på bordet og to paller nedenunder. Skumgummimadrassen er pakket ind i plastic og sat fast på bordet ved hjælp af et stræklagen.

På de to paller under Kronborgbænken ligger også en skumgummimadras pakket ind i plastic og betrukket med et lagen, på madrassen under bordet står en flamencokasse samt en mindre hundekurv, som jeg har fået foræret, den var ellers "dømt" til genbrugspladsen i Horslunde. Der er naturligvis et "missetæppe" i hundekurven!

De 14 hylder består af 9 krydsfinerhylder monteret på stolperne i den nederste del af landsbyen, samt 5 hylder, der er monteret som "adgangstrappe" langs selve huset. Disse hylder er fremstillt af diverse gulv- og loftsbrædde-rester samt belagt med tæpperester.
Da misser imidlertid kan være ret "drillesyge" og blokere vejen til/fra landsbyen for hinanden ved at lægge sig på en af de 5 "trappe-hylder", byggede jeg en rigtig trappe, der er monteret vinkelret på den øverste af de 5 "trappe-hylder" lige udenfor vinduet fra "Den gule Gang", hvorfra misserne har adgang til/fra landsbyen.
Denne trappe blev designet, bygget og malet den 2. og 3. april 2002.

Derudover er der 6 gamle havestole - der også KAN benyttes af mennesker, hvis de ikke lige er optaget af en mis - ! - heri ligger gamle hynder/puder, der ligeledes er pakket ind i plastic og betrukket med pudebetræk. Indpakningen af madasser og puder i plastic bevirker, at de ikke bliver gennemvåde og hurtigt tørrer efter regn, og derfor ikke rådner af at ligge ude i al slags vejr.

Endelig er der en meget stor "misseseng" på 4 m². Den er fremstillet af én stor palle, hvorpå jeg fik leveret nogle plexiglasruder, der - på grund af "indbrudsforsøg" i Misselandsbyen af enten ræv eller grævling - er monteret på den udvendige side af hegnet ca. 1 meter op hele vejen rundt om landsbyen.
Den store misse-seng ligger på 12 cementplantesten således, at den er ca. en halv meter over jord. "Palle-sengen" har jeg - for ikke at skulle male den - beklædt med voksdug, og den er om sommeren belagt med et kasseret ryatæppe.

Udover dette inventar til missernes "behagelighed" er der en sandkasse, der fungerer som missetoilet samt 2 store kradsegrene og to vandskåle.
Der bliver ALDRIG serveret mad i misselandsbyen, bl.a. på grund af det nævnte "indbrudsforsøg".

Indtil for kort tid siden var der også 6 små 24 volts serieforbundne lamper i Misselandsbyen, men dem har jeg desværre måtte fjerne. Mus har opfattet de tynde, ubeskyttede, men dog lidt nedgravede, ledninger som "guf", og myrerne mente. at lampernes hule stolpe var det ideelle sted at flytte ind i!
Jeg overvejer nu, inden det igen bliver vinter og tidligt mørkt, at få en elektriker til at opsætte 4-6 rigtige havelamper til 220 volt. Misserne er ikke bange for mørke, men det ser faktisk ret hyggeligt ud med lys i Misselandsbyen om vinteren, hvilket også mine naboer m.fl. mener, da der på den tid af året er forholdsvis frit kig ind til landsbyen, når der ikke er blade på syrenhækken.

Jeg har hygget mig utroligt med at designe, måle, save, skrue, slå søm i, male m.m.m., og misserne elsker deres landsby og husene, som bliver flittigt brugt.

Der er ikke plads til så meget mere i Misselandsbyen, men måske skulle jeg overveje at installere:

Mange venlig hilsner fra Ellen-Sofie, m.h.a.&b *)
*) misse-hus-arkitekt&bygmester

Mjiiww !
 Hvis du vil tilbage til Missernes sider, så klik på mig


Til toppen af siden


"Hjem"