Oplevelser og historier, der bare må fortælles..

Hvis du ikke har lyst til at høre melodien "Memory",
 mens du læser, kan du slå den fra nederst på siden

På denne side kan du læse oplevelser og fortællinger, der bare MÅ fortælles.
Hvorfor ?
Jeg tror, jeg engang i midten af forrige århundrede blev smittet af en "skrivekløe-bacille", som jeg aldrig helt er kommet af med!

Smittekilden var en pastor emeritus, jeg fik som vikar i religion i 2. eller 3. klasse. Han lærte os salmevers, han lærte os skriftsteder og den lille katekismus - udenad, men han lærte os også - i hvert fald mig - at elske "historien", ikke den rigtige historie, men "eventyret - digtet - fortællingen" både den "sande fortælling" og den, som fantasien kan forære én.
Han lærte os - mig - glæden ved at læse næsten en hvilken som helst bog, men også glæden ved selv at sætte ord ned på papir, skabe en "historie", sandhed eller fantasi.
Lektierne var udenadslære, salmevers, skriftsteder og den lille katekismus, men han opfordrede os også - uden tvang - til at skrive små "hjemmelavede" historier, som de af os, der gjorde det, så fik lov til at læse op for klassen, næste gang vi havde relegion.
Jeg har stadig det gamle skrivehæfte med blankt mørkerødt omslag, hvori jeg med pen og penneskaft skrev mine første "historier". Jeg samlede på glansbilleder dengang og brugte nogle af dem som "grundlag" for historierne, se her!

Hvornår den er skrevet, tjae, i hvert fald før den 12. oktober 1951, for bagest i det næsten helt udskrevne hæfte fyldt med mange små "hjemmelavede" historier og et enkelt digt om mine glansbilleder, har min storebror, der var/er meget dygtig til at tegne, tegnet en illustration til en af historierne, og den er dateret 12/10-1951.

Jeg elskede den gamle pastor emeritus og hans religions-timer, men salmevers, skriftsteder og den lille katekismus er næsten helt glemt, det er det græske alfabet, som han "for sjov" lærte os 10-11-års børn også, men lysten til at læse - OG skrive, den har jeg stadig!

Så "smitten" fra en gammel pastor emeritus er skyld i, at du kan læse nedenstående oplevelser og fortællinger.

 

Højdeskræk og fåremøg.....

Tempo - en radioamatørhund

Spioner...? ?

"Fars bog"

"Personligheder"

"Danskvands-diplom"

Har du lyst til at kommentere ovenstående, så send mig en mail her


Til toppen af siden

"Hjem"